Sunday, June 24, 2007

Planera mera

Lade blommor under kudden och drömde om den här lilla godingen (se framförallt 2.48-2.23):



Hemma har jag en stor anslagstavla där jag planerar sådant jag vill skriva. Klistrar upp post-its med olika scener och idéer.

En nackdel med detta är det är rätt mycket jobb att koordinera anslagstavlan med skrivande på lap-top.

Så här och nu befrämjar jag min inre nörd. Som inte vill något hellre än att smäcka upp post-its med finger-topparna på en stor digital anslagstavla. Och sedan ladda ner hela härligheten till lap-top med en enkel knapptryckning.

Och visst, Tolstoy klarade sig med old-school penna och papper. Men trots det...

Är det inte julafton snart?

5 comments:

Anonymous said...

Jo ibland undrar man hur författarna klarade sig innan datorerna kom ... och innan skrivmaskinerna ... kanske var det lättare? Jag är också ett stort fan av lappar och utskrivna sidor som jag kladdar fast på väggen till hyresvärdarnas fasa! En digital anslagstavla det vore något ... men det roliga är att jag sällan tittar tillbaka på mina anteckningar, det är som om jag minns bara genom att skriva ner det. Keep up the hard work :=)

M said...

Jo, tekniken är lite av ett tve-eggat svärd. Utnyttjad rätt har man väldig nytta av den. Och samtidigt, ibland går man ständigt och hoppas på nya underverk som ska göra det lättare att skriva. Vilket det egentligen aldrig blir (på en grundläggande nivå åtminstone), då det till slut bara handlar om att lyckas sätta sig ner och klämma fram sina dagliga meningar :)

Och anteckningar, absolut roligt hur man sällan tittar på dem, samtidigt som det är enormt nyttigt för minnet att skriva ner allt.

> Keep up the hard work :=)

Ska verkligen försöka :) Och detsamma!

SaraOoo said...

Wow ge mig! Precis vad jag behöver nu när soffborden är för små! Jag vill ha en sån där manick..

M said...

Hej Sara, och precis! Får verkligen hoppas det blir nästa stora grej efter plasma-TV, så att priserna kan sjunka till mänskliga nivåer :)

Anonymous said...

LvyRziJigIri [url=http://nike82.blog.fc2blog.net/]nike air[/url] LvwMaaWvwBtv [url=http://nike33666.blog.fc2blog.net/]ナイキシューズ[/url]BexMmdZdlIsw [url=http://nike552259.blog.fc2.net/]nike air[/url]HhuWodTiaNgo [url=http://nikesh.blog.fc2blog.net/]nike air[/url]IoiVukNqnMow [url=http://nkecoo.blog.fc2blog.net/]ナイキ[/url]XolJqhUasLgw [url=http://nikeyun.blog.fc2blog.net/]ナイキシューズ[/url] XgoBbbFtjIdy [url=http://annike.blog.fc2blog.net/]ナイキシューズ[/url]

WlnMacLikOfl [url=http://adidas6.webnode.jp/]アディダス ゴルフ[/url]DawAfuJiwOfb [url=http://adidas354.webnode.jp/]アディダス[/url] BcbTxcOhrBec [url=http://adidas69.webnode.jp/]adidas[/url] OprGcqSdlGlz [url=http://adidas86.webnode.jp/]adidas スニーカーイキ[/url]JvfEsoJciRol [url=http://adidas341.webnode.jp/]adidas スニーカー[/url]NiuIryHuzQrv [url=http://adidas88.webnode.jp/]アディダス[/url]
ZshMqrKoyCyh [url=http://adidas82.webnode.jp/]adidas[/url]
LynQqaHxwAzr [url=http://adidas91.webnode.jp/]アディダス[/url]

OfbRavZmvOda [url=http://adidas96.webnode.jp/]アディダス スニーカー[/url]
UixXgrWyxBaa [url=http://adidas58.webnode.jp/]adidas[/url]OjtHswUmnFqe [url=http://adidas25.webnode.jp/]アディダス ゴルフ[/url] QhiForGjlUhv [url=http://adidas42.webnode.jp/]アディダス[/url] WavRhxWheHev [url=http://adidas79.webnode.jp/]adidas[/url]VzbXomCqjRqg [url=http://adidas90.webnode.jp/]アディダス ゴルフ[/url]KdwQvnLonWcb [url=http://adidas63.webnode.jp/]adidas スニーカーイキ[/url]
WylKplUtyZgu [url=http://adidas81.webnode.jp/]アディダス スニーカー[/url]